Cupping en  Healing Massage

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. Vooral Chinese artsen maakten en maken nog steeds gebruik van deze behandelmethode in combinatie met kruiden en acupunctuur. In de praktijk van Intense Reset Coaching wordt de cupping veelal gecombineerd met massage en/of drukpunt hoofdmassage.

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft.De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd, waardoor het onder andere cellulitis bestrijdt.

Cuppen is eigenlijk een omgekeerde massage. Doordat ik de opperhuid onder de cup vacuüm trek en dus letterlijk wordt losgetrokken, ontstaat er meer ruimte onder je huid en komt er een vrije doorstroom op gang. De verklevingen en afvalstoffen die tussen het bindweefsel en op de spieren, gewrichten en organen vast zitten, krijgen meer zuurstof via het bloed en worden vervolgens afgevoerd via de lymfen.
Het meest simpele voorbeeld is een slootje met stilstaand water. Onder water hangt het vastgekoekte kidderdril vast aan de bodem. Op het moment dat er beweging ontstaat in het slootje, komt de kikkerdril los en wordt het water troebel.
Hetzelfde gebeurt ook in je lichaam, maar bij ons wordt de “rotzooi” gelukkig opgenomen en afgevoerd. Mits je genoeg water drinkt want het moet natuurlijk wel blijven stromen.
Puur fysiek is dit natuurlijk al een cadeautje voor je lichaam. Daarnaast doet dit op mentaal en emotioneel vlak ook veel goeds.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

– kou en opkomende verkoudheid
– spier- en gewrichtsklachten
– beenkrampen
– hoofdpijn/migraine
– rug-, nek en schouderpijn
– rsi
– pijn in de onderbuik
– zwelling, vocht