Vitaliteitscoach

Als vitaliteitscoach begeleid ik mensen om hun plezier in hun (werk)leven  weer terug te krijgen en het leven creëren wat jij graag wil, zonder oordeel en vooroordelen.
Ik help om mensen te laten herstellen van stress en burn-out,  om opnieuw verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk en leven door te werken aan een betere balans, door je in contact te brengen met je waarden en drijfveren. Zijn dit de onderwerpen die je bezig houden?

De invloed van levensstijl op vitaliteit:
Bijna iedereen weet dat het voor onze gezondheid goed is om voldoende te bewegen en elke dag groente en fruit te eten. Toch blijkt het in de praktijk lastig te zijn om een gezonde levensstijl aan te houden. Uit onderzoek is gebleken dat alleen op de hoogte zijn van wenselijke of gezonde gedragingen nog niet leidt tot het gewenste gedrag. Daarvoor is meer nodig.

Voeding , beweging en ontspanning zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde levensstijl:
Kansen en keuzes bepalen de gezondheid. Op de kansfactoren heb je geen invloed ( deze zijn vaak genetisch ) op de keuzes die je maakt, heb je wel invloed. Vitaliteit heeft dus veel te maken met in balans zijn met jezelf. Balans vinden tussen werk, persoonlijkheid en privésituatie is belangrijk.

Vitaliteit gaat feitelijk om 4 elementen, die elkaar wederzijds beïnvloeden:

  1. Fysieke of lichamelijke vitaliteit: hoe ga je met je lijf om?
  2. Emotionele vitaliteit: hoe ga je met emoties om?
  3. Sociale vitaliteit: hoe ga je met anderen om?
  4. Spirituele vitaliteit: hoe ga je met inspiratie om?

Ik gebruik verschillende gesprekstechnieken. Ieder mens is uniek, dus kies ik een manier om zaken aan te pakken en toe te passen wat past bij de persoon.

 ‘Coachen is een opbouwende gelijkwaardige manier van gespreksvoering waarbij de gecoachte zelf verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van in potentie aanwezige competenties. Dit proces voltrekt zich door het opsporen en wegnemen van weerstand en door het bewust worden van al aanwezige kennis, vaardigheden en talenten’

Alles binnen de professionele relatie is vertrouwelijk en wordt met respect en betrokkenheid uitgevoerd en met veel empathie!!

Maak vrijblijvend een afspraak via het contactformulier. ‘Wat houd je tegen’?