Werk jij voor een werkgever? Vraag dan of er een opleidingsbudget is, waar jij gebruik van kan maken.

In veel gevallen is het opleidingsbudget vastgelegd in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Heeft je werkgever zich aan een cao te houden? Neem deze cao dan door en maak er gebruik van.

Beschikbare budgetten zijn voor één kalenderjaar vastgesteld. Dat betekent dat je per jaar tot 31 december gebruik kunt maken van een opleidingsbudget van je werkgever.

Heb ik recht op een opleidingsbudget?

Wil je weten of je recht hebt op een opleidingsbudget? Dan kun je dit nagaan op 3 manieren.

1. Neem je arbeidsovereenkomst door. Werkgevers die een opleidingsbudget beschikbaar stellen voor werknemers, verwerken dit in je arbeidsovereenkomst. Neem deze daarom nog eens door.

2. Ga in gesprek met Human Resources (HR). Heeft je werkgever een afdeling personeelszaken? Ga dan langs bij deze afdeling. Ze weten hier precies wat er mogelijk is.

3. Is er sprake van een cao en heeft je werkgever zich aan een cao te houden? Dan staat hier informatie in over verplichte opleidingsbudgetten.

Ga in gesprek met je werkgever

Wil je je doorgroeimogelijkheden benutten? Ga dan in gesprek met je werkgever om te weten welke vaardigheden er op de werkvloer worden gemist. Dit laat zien dat je jezelf door wilt ontwikkelen en dat je hart voor de zaak hebt.

Bereid je gesprek goed voor